Glas soorten

Verschillende soorten glas geleverd en/of geplaatst door Zeeuwse glashandel Labruyère

Bel 0118-635 796
Offerte aanvragen

De verschillende soorten glas

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas en verbeteren uw comfort. Bovendien bespaart u ermee op uw stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn.

Energie besparen met andere soorten glas

Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en helpt effectief klimaat- en milieuproblemen tegen te gaan doordat onder andere kostbare grondstoffen gespaard blijven. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. De energiekosten van een gemiddeld huishouden bedragen ruim €2200 euro per jaar. Minder gas en elektriciteit verbruiken door te kiezen voor hoog rendement glas betekent dan ook direct geld besparen.

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden. Vraag ons welke optie voor uw woning het meest geschikt is, en wat u daarmee bespaart op energie(kosten).

De verschillende soorten dubbel glas

U houdt de kou buiten met warmte-isolerend glas en u bespaart flink op de stookkosten. Het dubbele glas houdt de warmte binnen en hinderlijke geluiden van de straat buiten. Er zijn verschillende soorten dubbel glas:

 • Isolatieglas
  Isolatieglas is dubbel glas dat zorgt voor warmte- en geluidsisolatie. Uw stookkosten worden aanzienlijk verminderd. Daarbij kan het de waarde van uw huis verhogen!
 • Gelaagd isolatieglas
  Gelaagd isolatieglas heeft minimaal twee glasbladen met daartussen een kunststoffolie dat de scherven bij elkaar houdt als er een breuk ontstaat. Tevens zorgt deze samenstelling van dubbel glas voor een extra geluidsreductie.
 • Isolatieglas HR++
  Bij isolatieglas HR++ zit er op de binnenzijde van één glasplaat een flinterdunne metaallaag. Dit is een coating met een warmte-reflecterende werking. De warmte van de ruimte wordt hierdoor teruggekaatst en u bespaart nog meer op energiekosten. HR++ glas isoleert twee keer zo goed als standaard dubbel glas terwijl u slechts een geringe meerprijs betaalt.
 • Zonwerend glas
  In de zomer werkt het warmte-isolerende effect van isolatieglas omgekeerd. De folie heeft een zonwerende eigenschap en de ruimte blijft aangenaam van temperatuur. Dit is dus ideaal voor bijvoorbeeld het glazen dak van uw serre!