Glas soorten

Verschillende soorten glas geleverd en/of geplaatst door Zeeuwse glashandel Labruyère

Bel 0118-635 796
Offerte aanvragen

De verschillende soorten glas

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas en verbeteren uw comfort. Bovendien bespaart u ermee op uw stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn.

Energie besparen met andere soorten glas

Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en helpt effectief klimaat- en milieuproblemen tegen te gaan doordat onder andere kostbare grondstoffen gespaard blijven. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. De energiekosten van een gemiddeld huishouden bedragen ruim €2200 euro per jaar. Minder gas en elektriciteit verbruiken door te kiezen voor hoog rendement glas betekent dan ook direct geld besparen.

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden. Vraag ons welke optie voor uw woning het meest geschikt is, en wat u daarmee bespaart op energie(kosten).

De verschillende soorten dubbel glas

U houdt de kou buiten met warmte-isolerend glas en u bespaart flink op de stookkosten. Het dubbele glas houdt de warmte binnen en hinderlijke geluiden van de straat buiten. Er zijn verschillende soorten dubbel glas:

 • Isolatieglas
  Isolatieglas is dubbel glas dat zorgt voor warmte- en geluidsisolatie. Uw stookkosten worden aanzienlijk verminderd. Daarbij kan het de waarde van uw huis verhogen!
 • Gelaagd isolatieglas
  Gelaagd isolatieglas heeft minimaal twee glasbladen met daartussen een kunststoffolie dat de scherven bij elkaar houdt als er een breuk ontstaat. Tevens zorgt deze samenstelling van dubbel glas voor een extra geluidsreductie.
 • Isolatieglas HR++
  Bij isolatieglas HR++ zit er op de binnenzijde van één glasplaat een flinterdunne metaallaag. Dit is een coating met een warmte-reflecterende werking. De warmte van de ruimte wordt hierdoor teruggekaatst en u bespaart nog meer op energiekosten. HR++ glas isoleert twee keer zo goed als standaard dubbel glas terwijl u slechts een geringe meerprijs betaalt.
 • Zonwerend glas
  In de zomer werkt het warmte-isolerende effect van isolatieglas omgekeerd. De folie heeft een zonwerende eigenschap en de ruimte blijft aangenaam van temperatuur. Dit is dus ideaal voor bijvoorbeeld het glazen dak van uw serre!

Hard glas

De voordelen van gehard glas – Gehard glas is wel vijf keer sterker dan ongehard glas van dezelfde dikte. Dit komt doordat het glas tot een temperatuur van wel 700°C verhit wordt. De inwendige drukspanning wordt daarbij groter dan bij ongehard glas. Gehard glas valt bij het kapot gaan in kleine, veilige stukjes uiteen. Vanuit het veiligheidsoogpunt is dit het belangrijkste voordeel. De kleine uiteengevallen gehard glazen stukjes kunnen dan geen diepe wonden veroorzaken.

Als scheidingswand

In kleine ruimtes zoals wachtkamers, receptie of de hal is een glazen wand een uitkomst. Door de transparante werking van het glas oogt de ruimte groter en de lichtinval maakt de ruimte toegankelijker.

Glazen deuren

Een glazen deur geeft hetzelfde effect maar heeft een speciale bewerking nodig voor het gebruik. Voor het bevestigen van materialen als een deurknop en scharnieren zijn uitsparingen nodig die wij verzorgen met speciale slijp- en freesmachines.

Badkamers

Ook in badkamers zijn er volop mogelijkheden met gehard glas, dat gaat van douchedeuren en wandjes  tot hele douchecabines, al dan niet van doorzichtig glas. Bij deze toepassingen bestaat de mogelijkheid de glas oppervlakte tijdens de productie te laten beschermen en te verzegelen met een ionenlaag. Deze gepatenteerde “Easy-to-clean” innovatie beschermt de oppervlakte langdurig en voorkomt corrosie en veroudering van het glas! Uw glazen douchedeur behoudt zo veel langer zijn ‘nieuwe” uitstraling, dit tot wel 10 jaar lang!

Enkel gelaagd glas

Naast bovengenoemde soorten glas bestaat ook de mogelijkheid tot het plaatsen van (enkel) gelaagd glas. Dit wordt voornamelijk toegepast voor afdaken in tuinen en carports, ook deze soort is zowel transparant als ondoorzichtig te verkrijgen! Gelaagd glas heeft als voordelen dat het nooit in scherven uit elkaar kan vallen (denk aan een afgewaaide dakpan bijvoorbeeld), het is geluiddempend door de kunststof folie die de twee glasplaten op elkaar houdt en door het gladde oppervlak is het simpel schoon te houden. Ook is er geen kans op verkleuring zoals bij de kunststof platen wel het geval kan zijn.

Enkel gelaagd glas boven ruimtes

Als laatste is er de mogelijkheid om uw dak dicht te leggen met dubbel glas. Dit wordt in bijna alle gevallen toegepast in dichte ruimtes zoals serre’s, keukens, werkplaatsen, en lichtstraten. De samenstellingen hiervan zijn legio, voorop staat dat de binnenruit altijd van gelaagd glas is!

Dit om te voorkomen dat er bij een eventuele breuk, geen scherven naar binnen vallen. Dan de buitenruit; die kan van normaal glas gemaakt worden maar meestal (uit veiligheidsoverwegingen) is deze van gehard glas. Dit is vijf keer sterker dan normaal glas van dezelfde dikte. Hier zit dan een overstek aan (de buitenruit is langer dan de binnenruit), zodat (regen-)water netjes in de goot terecht komt!

Coatings en enkel gelaagd glas

Dan zijn er nog verschillende coatings  toe te passen zoals de bekende HR++ coating, een ‘zelfreinigende’ coating, maar ook speciale zonwerende coatings. Vooral die laatste is populair omdat het anders wel eens behoorlijk heet kan worden in het betreffende vertrek. De warmtereductie is aanzienlijk terwijl de lichtinval er nauwelijks onder te lijden heeft. Bekijk ons portfolio voor enkele foto’s van onze werkzaamheden.

Overige glas soorten

 • Enkel glas
  Verschillende soorten enkel glas zoals; figuurglas, gelaagd glas en gehard glas. Uiteraard ook te combineren met isolatieglas.
 • Deurbeslag
  Zoveel mensen zoveel wensen, de mogelijkheden met beslag zoals scharnieren en sloten zijn bijna onbeperkt. Van chroom en messing tot strak rvs, U vindt vast iets dat uw smaak is!
 • Figuurglas
  Onze voorraad figuurglas bestaat uit zo’n 45 soorten, hierin zitten zowel de oudere (gekleurde) soorten als de moderne, eventueel (deels) gematteerde, soorten. Enkele soorten hiervan zijn ook te harden en te gebruiken in toepassingen als hierboven.
 • Dakglas
  Voor daken zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo kunt U kiezen voor dubbelwandige kunststof platen, al dan niet transparant. Deze platen isoleren wel maar hebben als nadeel dat ze erg gehorig zijn wanneer het regent en na verloop van tijd kunnen ze gaan verkleuren door de verschillende weersinvloeden.

Werkgebied

Ons werkgebied strekt zich uit over heel Zeeland. Bent u op zoek naar een glaszetter in plaatsen als Vlissingen, Zoutelande, Westkapelle, Yerseke, Krabbendijke, Domburg, Goes, Zierikzee en Terneuzen? Neem dan contact op.