Monumentaal glas Zeeland

Monumentaal glas voor historische en monumentale panden

Bel 0118-635 796
Offerte aanvragen

Monumentaal isolatieglas

Omdat de uitstraling van glaswerk in monumentale panden behouden moet blijven maar dubbel glas wel vaak gewenst is, zijn er speciale soorten monumentenglas ontwikkeld. Het is hierdoor (vaak) mogelijk om uw monumentale pand toch van isolatieglas te voorzien, zonder dat de aanblik van het authentieke glas verloren gaat.

Monumentenglas heeft vaak een dunnere spouw in verband met de diepte van de ramen / kozijnen, met een glad binnenblad voorzien van coating. Wij kunnen de oude ramen dieper maken d.m.v. frezen, zodat hier speciaal (HR) isolatieglas in past. Afwerken doen wij met een elastisch blijvende stopverf vervanger, die vaak al zo goed als de kleur van de ramen heeft.

Monumentaal glas voor historische panden
Monumentaal glas voor historische panden

Monumentaal glas en besparen op energiekosten

Monumentaal glas zorgt voor een goede isolatie van de ruimte dankzij een speciale coating op het glas die de warmte naar binnen reflecteert. Zo kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten met dubbel glas zonder dat de authentieke uitstraling van uw monumentale pand verloren gaat.  We stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Daarbij houden we uiteraard rekening met alle specifieke omstandigheden op uw locatie, zoals werk op hoogte of moeilijk te bereiken plekken.

Door gebruik van een speciale gasvulling voor de monumentale ruiten, is de isolatiewaarde van monumentaal isolatieglas (ondanks de dunne spouw) minimaal 2,5 keer beter dan enkel glas. Hierdoor krijgt u naast de besparing en meerwaarde voor uw pand, ook een stuk comfort in de ruimtes waar het glas geplaatst is.

We adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en eventuele alternatieven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de opties in monumentaal glas. Ons werkgebied strekt zich uit over heel Zeeland.

Bent u op zoek naar een glaszetter in plaatsen als Middelburg, Vlissingen, Goes, Zierikzee, Terneuzen of Hulst? Neem dan contact op.

Deel deze pagina