Houtrot reparatie Zeeland

Houtrot reparatie en deel vervanging van raamkozijnen en dorpels

Bel 0118-635 796
Offerte aanvragen

Houtrot in dorpels en kozijnen

Met houten kozijnen en dorpels is het belangrijk om in de gaten te houden of zich geen houtrot ontwikkelt. Het is te herkennen aan een zichtbare verkleuring van het hout, schade aan de verf die op de kozijnen zit of zachte plekken, waar stukjes hout los laten. Wij zijn specialisten op het gebied van (kleine) houtrot reparaties aan kozijnen, alsmede deelvervanging of complete dorpels en/of stijlen.

Wij werken met de beste materialen, zodat uw kozijn er weer netjes uitziet en weer jaren mee kan! Bekijk hiernaast enkele foto’s van onze werken.

Houtrot reparatie kozijn hoekstuk
Reparatie kozijn met houtrot hoekstuk

Hoe ontstaat houtrot?

Wanneer het schilderwerk van dorpels en kozijnen niet wordt onderhouden, kitwerk en stopverf verouderd raken en zich open naden voordoen, kan er vocht in het hout trekken. Wanneer dit vochtgehalte boven de 21% komt en er doet zich een temperatuur voor van tenminste 18 graden, ontstaat houtrot. Zeker als de kozijnen of dorpels gemaakt zijn van zacht hout trekt er gemakkelijker vocht in. Om die reden is het dus altijd belangrijk om bij de aanschaf of vervanging van houten kozijnen te kiezen voor een goede kwaliteit hout, waarmee houtrot en schimmel minder snel kans krijgt zich te ontwikkelen.

Hoe kunt u houtrot voorkomen?

Houtrot wordt voorkomen door goed onderhoud. Scheuren en barsten in schilderwerk vragen om een nieuwe laag verf dat het hout goed kan beschermen tegen vocht. Daarnaast is het goed om regelmatig te controleren of het kitwerk nog goed is. Bovendien is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren.